Skitseforslag til Regnbuen – Orangeri

Udsmykningsforslaget til “Ny Regnbueklub”
Efter invitation fra Århus Kunsttråd, september 2010.
Institutionen “Regnbuen”s ledelse ønskede et forslag specifikt til “Orangeriet”, og
ønskede at vand på en eller anden måde indgik i udsmykningen.
“Regnbuen” er en klub for unge med problemer af meget forskellig art, både
fysiske og psykiske handicaps.
Indenfor disse rammer lavede jeg et forslag, hvor jeg arbejdede med hele rummet.
Tanken med træ-”bænken”, som vokser opad væggene var – udover at
kombinere det æstetiske og kunstneriske med det praktisk brugbare – at det ville
have en akustisk effekt i rummet.
Min grundtanke med dette skitseforslag er at gøre udsmykningen til en del af den
praktiske indretning af orangeriet.
Maleriet, – her som bemalede træplanker og plader, bøjes og drejes ud i
3-dimensionaliteten og bliver – samtidig med at de fungerer som udsmykning – til
bænke, hylder og platforme.
Den store bænk omslutter et vandarrangement, som bugter sig som en å i et
forløb over ca. 5 meter, startende i et springvand og sluttende i en lille dam.

 

Sketch for a decoration of ‘THE ORANGERY’
The Århus Kunstråd invited me to make a sketch for the decoration at an institution called ‘Regnbuen’. The institution takes care of young people having different kinds of physically and mentally based handicaps. For a new building they wished to establish an orangery.
On these terms I decided to make a sketch dealing with lots of wooden interieur and details. The intentions, fx, by making a bench continuing climbing up the wall, was – apart from having aesthetical and artistical ideas – also to deal with the acoustic conditions in the room.
As colour is an important aspect of my praxis I – kind of – “painted” the room with trees, flowers, butterflies, coloured wooden interieurs and a little “river” in the middle.

skitse til 'regnbuen'-billede lr4 skitse til 'regnbuen'-lr skitse til 'regnbuen'-lr2 skitse til 'regnbuen'-lr3